Drasztikus drágulás – Miskolcon is az egekbe szökött a menü ára

Megosztás

Nem csak a Megyeháza kasszájánál kell majdnem háromszor annyit fizetni, mint 2017-ben – ez a triplázódás jellemző a legtöbb étterem kínálatára.

A Facebook a jelenkor krónikása: a motivációs idézetek és a Candy Crush Saga rekordok közt búvárkodva valódi korrajzra bukkanhat a kíváncsi szem. Például a különböző vendéglátóhelyek napi menüjét böngészve. Sajnos sok étterem nem élte túl a koronavírussal bakugrást játszó energiaválságot és élelmiszer-drágulást. Az egyszervolt helyek mellett olyan kultikus vendégvárók is bezártak, mint például a Café du Boucher.

Akik talpon maradtak – és aktívan vadásszák a vendégeket a közösségi oldalakon –, azok viszont szomorú történetet mesélnek napi szintű posztjaikkal. Ide tartozik a Megyeháza étterem is, akik 2015-től vannak jelen a közösségi médiában, s osztják meg minden nap kínálatukat (2015-ben még az ITC Székházban vittek menzakonyhát). A napi menü mellett, amiben olyan klasszikus ételek szerepelnek többnyire, mint rántott csirkemell vegyes körettel vagy Budapest sertésszelet, petrezselymes krumpli, savanyú, frissen sülteket is lehet (és lehetett) kérni.

Az árak tekintetében a kezdetektől 2018-ig nem sok minden változott: 850 forintról 950 forintra emelkedett a levest és másodikat tartalmazó menü. Ezután váltott sebességet az ágazat. 2019-ben 1100, 2020-ban már 1250 forint volt egy ebéd. Most pedig, a négy évvel ezelőttihez képest dupla áron, 2200 forintért lehet megvásárolni egy menüt a Megyeháza konyháján.

Persze nem a Városház téri étterem emelte egyedül drasztikusan az árait: a belváros kínálatát nézve átlagosan 2100-2800 forint környékén ehetünk egy levest és egy főételt. Azt a kérdést pedig, hogy a bérek emelkedése vagy a SZÉP-kártyára érkező összeg lekövette-e az utóbbi évek drágulását, mindenki nyugodtan válaszolja meg magának.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek